Objektif

Beri pendedahan asas kepada masyarakat umum tentang:

  • Cara yang betul dan selamat dalam memanfaatkan emas sebagai simpanan dan pelaburan.
  • Elakkan diri dari terjebak dalam skim cepat kaya yang bertopengkan emas.
Kandungan Seminar
  • Kenapa memilih emas?
  • Apakah jenis emas yang sesuai?
  • Apakah keistimewaan emas dalam aspek kewangan?
  • Apakah posisi sesuai dalam simpanan dan pelaburan emas berdasarkan tahap kewangan peribadi seseorang?
  • Apakah kriteria yang perlu diambilkira dalam memilih emas yang betul sebagai simpanan dan pelaburan supaya ia dapat dijual pada harga yang lebih tinggi suatu hari nanti?
  • Bagaimana cara memulakan simpanan dan pelaburan emas dengan betul?
Tempoh Seminar

2 jam.

Tarikh dan Tempat

Sehingga kini, seminar diadakan di Malaysia, Singapura dan Indonesia pada setiap bulan. Semak jadual terkini DI SINI .

Yuran

Percuma. Boleh bawa ahli keluarga, rakan-rakan dan sesiapa saja untuk hadir ke seminar percuma ini.

Lain-Lain

(1) ILMU EMAS. Selain mendengar perkongsian dari penceramah tentang asas emas, anda juga berpeluang untuk bertanya apa-apa soalan mengenai emas kepada penceramah.

(2) BELI EMAS PADA HARGA DISKAUN. Akan diadakan jualan ‘Gold Bar’ pada harga diskaun. Kebiasaannya emas 0.5 gram dijual pada harga yang lebih murah dari harga runcit. Sebarang perubahan bergantung kepada budi bicara Public Gold.

(3) PROMOSI JADI DEALER. Akan ada promosi untuk menjadi Dealer Public Gold. Kebiasaannya, belian RM10,000 GAP layak jadi Dealer. Sebarang perubahan bergantung kepada budi bicara Public Gold.

(4) CABUTAN BERTUAH EMAS. Sesiapa yang datang ke seminar akan layak untuk cabutan bertuah. Sekiranya anda ada beli ‘gold bar’ semasa ‘firesales’, peluang anda untuk menang adalah lebih tinggi. Hadiah cabutan bertuah berbentuk ‘gold bar’ dan barangan aksesori Public Gold.

(5) INTRODUCER. Bagi orang baru, maklum / tulis PG64616 sebagai ‘Introducer’, iaitu orang yang rekomen anda untuk datang ke seminar. Anda akan dibimbing mengenai ilmu emas dan cara memanfaatkan emas selepas seminar.

Saya doakan agar anda semua dapat ilmu yang bermanfaat dan berpeluang bawa pulang emas percuma. Jumpa anda semua di sana.