Kaedah #1 : Membuat Belian Secara Tempahan Melalui Telefon

Belian emas di Public Gold boleh dibuat melalui panggilan telefon. Kenalpasti cawangan Public Gold yang berdekatan dengan anda dan terus telefon untuk membuat belian. Untuk semak senarai cawangan Public Gold di Malaysia, KLIK DI SINI.

Beritahu pada staf Public Gold, item yang ingin anda beli. Contoh; 10gram x 1keping. Item yang berharga RM500 dan ke atas, anda boleh tempahan (kunci harga) dan buat bayar secara penuh atau ansuran (4x bayar).

Maklumkan juga pada staf Public Gold, Azril Hisham bin Kamal Bashah (PG00064616) sebagai Introducer (orang yang memperkenalkan anda pada Public Gold). Introducer memainkan peranan penting dalam memberikan nasihat dan bimbingan secara percuma tentang simpanan / pelaburan emas kepada setiap pelanggan berdaftar di bawahnya.

Bagi memudahkan dan mempercepatkan proses pengambilan emas anda, sila telefon cawangan Public Gold pilihan anda terlebih dahulu dan bawa bersama kad pengenalan (IC) dan resit belian.

 

Kaedah #2 : Membuat Belian Melalui Laman Web Public Gold

Anda juga boleh membuat belian emas secara ‘online’. Semuanya dihujung jari, dengan syarat anda ada talian internet. Semua tempahan (kunci harga) boleh dilakukan pada bila-bila masa (24jam sehari; tanpa henti). Siang atau malam, hari bekerja atau hari cuti, anda tetap boleh membuat belian dengan tenang.

Buka laman web Public Gold ( www.publicgold.com.my ) dan ikuti langkah-langkah mudah ini untuk membuat belian. Pada bahagian Introducer, tuliskan PG00064616. Sila pastikan nama Introducer adalah Azril Hisham bin Kamal Bashah.

Bagi memudahkan dan mempercepatkan proses pengambilan emas anda, sila telefon cawangan Public Gold pilihan anda terlebih dahulu dan bawa bersama kad pengenalan (IC) dan resit belian.as anda, pastikan anda bawa kad pengenalan (IC) dan resit belian.